W środę, 12 maja br., o godz. 12.00, odbył się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt. Nowa – 7. wersja standardu IFS Food – wszystko co musisz wiedzieć.
Tematyka webinaru:
IFS Food jest uznanym na całym świecie standardem oceny producentów żywności, który kładzie duży nacisk na bezpieczeństwo żywności oraz jakość produktów i związanych z ich wytwarzaniem procesów.
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani tym jakie wyzwania czekają firmy wraz z nową – 7. wersją standardu, zapraszamy na spotkanie z przedstawicielem IFS Panią Beatą Studzińską-Marciniak, która jako Standard Manager w Zespole IFS brała czynny udział w pracach przy nowej wersji standardu IFS Food.Usłyszycie więc Państwo interpretację nowych wymagań bezpośrednio z Zespołu IFS.
Zagadnienia, o których mówiliśmy:
jaka powinna być interpretacja najważniejszych wymagań w standardzie?
dlaczego tak ważny stał się Global Market w standardzie IFS Food v7?
DNA IFS – czyli podejście procesowe i produktowe w IFS Food v7.
Nasz Eskpert:
Beata Studzińska-Marciniak IFS Standard Manager
Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie w 2001 roku. Po 9 latach pracy w branży spożywczej na stanowisku Pełnomocnika Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością, postanowiła spróbować sił jako audytor dostawców sieci TESCO. Równocześnie pełniąc funkcję wsparcia technicznego jako Technical Manager i weryfikator w standardów IFS i BRC w jednostce certyfikującej, rozwijała wiedzę procesu certyfikacji. Promocja na stanowisko Global Technical Managera dla audytorów TESCO jako osoby odpowiedzialnej za wiedzę i rozwój audytorów dostawców TESCO, otworzyła jej drogę do współpracy z różnymi osobowościami, przy jednoczesnym poznaniu standardów wielu zakładów spożywczych na całym świecie. Obecnie pełniąc funkcję IFS Technical Manager wspiera jednostki certyfikujące oraz sieci spożywczye w technicznych aspektach rodziny standardów IFS, a także promuje wiedzę na temat Programów IFS Global Markets w Polsce.