Mieczysław Obiedziński
Prezes Zarządu TÜV SÜD Polska, certyfikowany auditor wiodący TÜV SÜD w zakresie norm
i standardów: ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000 (Food, Packaging), BRC GS (Food, Packaging Materials, Storage & Distribution, Agents & Brokers), FAMI-QS, QS Standard, GMP+ B4, VLOG, V-Label, PIM „bez GMO” oraz w obszarze pierwotnej produkcji rolnej. Absolwent Wydziału Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Posiada praktyczne doświadczenie w zakresie wdrażania oraz auditowania procedur i systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz pasz, które zdobywał podczas współpracy
z producentami i sieciami handlowymi od 2003 roku. Prowadzi audyty w obszarach dobrostanu zwierząt w ubojniach oraz w fermach drobiu.
Od 2006 roku związany z TÜV SÜD Polska Sp. z o.o. jako trener TÜV SÜD Akademia i audytor wiodący systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Wykładowca w ramach studiów podyplomowych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Państwowej Wyższej Szkole Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży oraz Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu.