W środę, 14. października br., o godz. 12.00,
odbył się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt.
Nowa – 7. wersja standardu IFS Food wydana!
Tematyka webinaru:
IFS Food jest uznanym na całym świecie standardem oceny producentów żywności, który kładzie duży nacisk na bezpieczeństwo żywności oraz jakość produktów i związanych z ich wytwarzaniem procesów.
Właśnie Zespół IFS poinformował o publikacji długo wyczekiwanej nowej – 7 wersji standardu IFS Food.
Ocenę IFS Food Assessment według nowej – 7 wersji standardu IFS Food można będzie wybrać, jako dobrowolną opcję certyfikacji począwszy od 1 marca 2021 r. Wdrożenie stanie się obowiązkowe dla wszystkich certyfikowanych firm od 1 lipca 2021 r.
Już sama nazwa „Ocena IFS Food”, a nie „Audyt IFS Food” jest zaskakująca.
Co to oznacza dla firmy? Jakie są inne zmiany?
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani tym jakie wyzwania czekają firmy wraz z nową wersją standardu, zapraszamy na spotkanie z przedstawicielem IFS Panią Beatą Studzińską-Marciniak, która jako IFS Senior Technical Manager brała czynny udział w pracach przy nowej wersji standardu IFS Food. Usłyszycie więc Państwo interpretację nowych wymagań bezpośrednio z Zespołu IFS.
Zagadnienia, o których mówiliśmy:
- nowe wymagania czy to nowe wyzwania dla firm i jednostek certyfikujących ?
- aktualizacje w IFS Food V7
- kalendarz wdrożeń i wynikające z niego działania
Nasz Eskpert:
Beata Studzińska-Marciniak
IFS Standard Manager
Członek zespołu tworzącego 7. wersję Standardu IFS
Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie w 2001 roku. Po 9 latach pracy w branży spożywczej na stanowisku Pełnomocnika Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością, postanowiła spróbować sił jako audytor dostawców sieci TESCO. Równocześnie pełniąc funkcję wsparcia technicznego jako Technical Manager i weryfikator w standardów IFS i BRC w jednostce certyfikującej, rozwijała wiedzę procesu certyfikacji. Promocja na stanowisko Global Technical Managera dla audytorów TESCO jako osoby odpowiedzialnej za wiedzę i rozwój audytorów dostawców TESCO, otworzyła jej drogę do współpracy z różnymi osobowościami, przy jednoczesnym poznaniu standardów wielu zakładów spożywczych na całym świecie. Obecnie pełniąc funkcję IFS Technical Manager wspiera jednostki certyfikujące oraz sieci spożywczye w technicznych aspektach rodziny standardów IFS, a także promuje wiedzę na temat Programów IFS Global Markets w Polsce.