IFS Food jest uznanym na całym świecie standardem oceny producentów żywności, który kładzie duży nacisk na bezpieczeństwo żywności oraz jakość produktów i związanych z ich wytwarzaniem procesów.
Właśnie Zespół IFS poinformował o publikacji długo wyczekiwanej nowej – 7 wersji standardu IFS Food.
Ocenę IFS Food Assessment według nowej – 7 wersji standardu IFS Food można będzie wybrać, jako dobrowolną opcję certyfikacji począwszy od 1 marca 2021 r. Wdrożenie stanie się obowiązkowe dla wszystkich certyfikowanych firm od 1 lipca 2021 r.
Już sama nazwa „Ocena IFS Food”, a nie „Audyt IFS Food” jest zaskakująca.
Co to oznacza dla firmy? Jakie są inne zmiany?
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani tym jakie wyzwania czekają firmy wraz z nową wersją standardu, zapraszamy na spotkanie z przedstawicielem IFS Panią Beatą Studzińską-Marciniak, która jako IFS Senior Technical Manager brała czynny udział w pracach przy nowej wersji standardu IFS Food. Usłyszycie więc Państwo interpretację nowych wymagań bezpośrednio z Zespołu IFS.