W środę, 03. czerwca br., o godz. 12.00, odbył się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt. “Wszystko, co powinieneś wiedzieć o opakowaniach w przemyśle mięsnym – prawodawstwo, trendy, prawdy i mity”.
Tematyka webinaru:
Webinar składał się będzie z 4 części:
Natureef – ekologiczne i bezpieczne opakowania – Jaśmina Solecka, Prezes Stowarzyszenia Natureef
Nowoczesne rozwiązania opakowaniowe dedykowane branży mięsnej – Piotr Bogucki, V-ce Prezes Bogucki Folie Sp. z o.o. Sp.k.
Trendy w opakowaniach do żywności z przykładami pakowania produktów mięsnych – prof. Artur Bartkowiak, Dyrektor Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych
Wymagania prawne dla materiałów do kontaktu z żywnością – Adam Fotek, Ekspert ds. Badań J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Specjalista w dziedzinie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością. Posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie przepisów prawa europejskiego i polskiego oraz metod badawczych na temat opakowań do żywności.