20200603_Opakowania_w_przemyśle_mięsnym

PARTNER WYDARZENIA

środę, 03. czerwca br., o godz. 12.00,
odbył się webinar z cyklu “3 kwadranse z Ekspertem” pt.
“Wszystko, co powinieneś wiedzieć o opakowaniach w przemyśle mięsnym – prawodawstwo, trendy, prawdy i mity”.

Tematyka webinaru:

Webinar składał się będzie z 4 części:

  • Natureef – ekologiczne i bezpieczne opakowania – Jaśmina Solecka, Prezes Stowarzyszenia Natureef
  • Nowoczesne rozwiązania opakowaniowe dedykowane branży mięsnej – Piotr Bogucki, V-ce Prezes Bogucki Folie Sp. z o.o. Sp.k.
  • Trendy w opakowaniach do żywności z przykładami pakowania produktów mięsnych – prof. Artur Bartkowiak, Dyrektor Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych
  • Wymagania prawne dla materiałów do kontaktu z żywnością – Adam Fotek, Ekspert ds. Badań J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Nasi Eksperci:

Jaśmina Solecka
Prezes Stowarzyszenia Natureef.

Od 20 lat zajmuje się inicjowaniem a następnie zarządzaniem projektami na styku biznesu i nauki oraz współpracą międzynarodową.

Prof. Artur Bartkowiak
Dyrektor Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych ZUT.

Inicjuje projekty dotyczące nowych łańcuchów wartości w branży opakowaniowej.

Piotr Bogucki 
V-ce Prezes Bogucki Folie Sp. z o.o. Sp.k.

firmy, która od 35 lat zajmuje się produkcją opakowań, dostarczając wysokiej jakości folie, dostosowane do kluczowych systemów opakowaniowych.

Adam Fotek
J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

Specjalista w dziedzinie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością. Posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie przepisów prawa europejskiego i polskiego oraz metod badawczych na temat opakowań do żywności.