Marcin Tischner: Poszukuje efektywnych sposobów na stworzenie bardziej zrównoważonej przyszłości żywności. W ProVeg Polska zajmuje się kontaktami zewnętrznymi, współpracą z biznesem oraz prowadzeniem kampanii. Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Swoje doświadczenia w obszarze zrównoważonego rozwoju i CSR zdobywał pracując m.in. dla Lariche Community (w Kuala Lumpur), Ministerstwa Rozwoju, IKEA Polska, Too Good To Go i Targów Zero Waste.
ProVeg jest wiodącą międzynarodową organizacją działającą na rzecz budowania świadomości żywieniowej. Dąży do świata, w którym każdy wybiera smaczne i zdrowe jedzenie, które jest dobre dla wszystkich ludzi, zwierząt i naszej planety. Docenia każdy krok podejmowany przez konsumentów, biznes i polityków w kierunku roślinnego stylu życia oraz zrównoważonego rozwoju.
Zespół ProVeg Polska tworzą eksperci ds. środowiska, psychologii, marketingu i odżywiania, którzy wspierają biznes w rozwoju roślinnej oferty oraz rolnictwa komórkowego.